Om mig

 

 

 

 

 

 

 

Elin Ros

Diplomerad psykosyntesterapeut

Fil kand i Psykologi och Hälsopedagogik

Certifierad yogalärare i Kundaliniyoga

Varm, inkännande, intuitiv, modig och hängiven

Jag är diplomerad psykosyntesterapeut vid PsykosyntesAkademin i Stockholm och auktoriserad RACS Counsellor. Jag tar emot klienter i samtalsterapi sedan 2015. 

Jag har en fil kand i psykologi (2005) och en fil kand i hälsopedagogik (2000) och har i mer än 15 år arbetat med att utveckla människor, företagsledare och organisationer. 

Sedan 2020 är jag certifierad yogalärare, 220 timmar, utbildad vid Stockholm Kundaliniyogacenter.

“Jag brinner för att bidra till en mer kärleksfull och medmänsklig värld. Det uppnår vi genom att du och jag och vi alla vågar vara mer medmänskliga och kärleksfulla i mötet med oss själva och i mötet med varandra.”

Sagt om mig som terapeut

“Du är en inkännande, varm och klarsynt terapeut som verkligen ser mig som klient. Du möter mig i mina känslor, lyssnar alltid utan att värdera och dina råd och tankar känns genomtänkta och från hjärtat.”

 

“Du är något alldeles särskilt som tearpeut. Med din värme, engagemang, klokhet, nyfiken, kunskap, kreativitet och humor har du skapat en plats där jag tryggt kan utforska mig själv och möta allt som bor i mig.”

“Åh, tycker att du varit fantastisk! Du har en värme och genuin omtanke och är verkligen hängiven klienten och uppgiften. Dessutom känns du väldigt trygg och även personlig vilket jag gillar.”

 

“Du är en suverän som terapeut. Du fattar saker snabbt. Mycket stark intuition. Du är mycket klar och tydlig och har humor och allvar i en fin blandning.”

“Du är väldigt skicklig. Du är intuitiv, inkännande och bra på att se ‘bakom’. Du har en fantastisk närvaro, stort engagemang och känns väldigt levande. Du är otroligt modig och vågar verkligen gå på djupet, du är inte rädd för mörka känslor och djupa sår.”

 

“Du har en stor förmåga att se ‘bakom’ orden. Du är trygg och bekräftande, har en stark närvaro och känns väldigt autentisk som terapeut.”

“Du är en mycket professionell guide tycker jag. Du håller mig med värme och jag känner mig verkligen sedd och hörd. Du vågar utmana och har en massa bra övningar vi använder i terapin. Du känns verkligen genuin och trygg.”

 

“Du är varm, empatisk, insiktsfull, passionerad och autentisk. Du ‘har gåvan’ som terapeut och har hjälpt mig med massa olika effektiva övningar under terapitimmarna. Du kan allt! Du har allt!”

“Du är empatisk, modig, har en stark intuition och en tydlig inre styrka.

 

Etik och kvalitetssäkring

Jag har tystnadsplikt, går i handledning regelbundet, är ansvarsförsäkrad och följer såväl Psykosyntesföreningens etiska regler som RACS Etiska riktlinjer och riktlinjer vid klagomål.

Jag är även auktoriserad RACS Counsellor vilket innebär att jag har en terapeututbildning som omfattar minst 4 år och 850 lärarledda timmar. Som auktoriserad Counsellor måste jag varje år fullgöra minst 200 terapisessioner med klienter, fortbilda mig minst tre dagar per år och regelbundet gå i handledning.

Min egen utvecklingsresa

Från rädslostyrd kameleont till modig nog att vara mig själv och låta kärleken styra i mitt liv

Min uppväxt var på många sätt trygg och välordnad men jag var en känslig liten tjej och ängslades över det mesta. När jag var barn kände jag mig  ensam, rädd och oskyddad. Jag kände tidigt att jag inte riktigt passade in, att jag måste anpassa mig för att få vara med och vågade inte vara mig själv. Utanpå var jag som en kameleont som försökte passa in överallt för att slippa riskera att bli hånad eller skrattad åt. Jag försökte se ut på rätt sätt, säga rätt saker, göra rätt och leva upp till omgivningens alla förväntningar. Inuti kände jag mig känslig och ömtålig men också väldigt färgstark, busig, fantasifull och full av idéer och visioner men det vågade jag sällan visa någon. Jag stängde in det mesta som var jag. Men det var tröttsamt och jag mådde inte bra av att hela tiden hålla mig själv tillbaka. 

Så för att försöka befria mig själv kastade jag mig med huvudet före in i allt som hade med personlig och andlig utveckling att göra. Först läste jag en massa böcker, sen började jag gå på olika kurser, dansade frigörande dans, utforskade olika andliga skolor, åkte på retreater, gick i terapi och deltog i Psykosyntesens tvååriga utbildning Inre ledarskap som kom att bli en riktig gamechanger för mig. Den kameleont jag varit anpassade sig allt mindre efter omgivningen och jag lät mina inre färger lysa igenom alltmer. I över tjugo år har jag jobbat för att ta hand om mina rädslor och göra mig själv så trygg att jag till slut vågar vara mig själv fullt ut. Jag har snubblat och fallit många gånger på vägen, jag har varit utbränd och deprimerad, jag har sagt upp mig för att vara egen utan att lyckas och tagit anställning igen. Det har varit en process där jag steg för steg tagit tillbaka allt det jag tidigare förlorat: min lekfullhet, min sångröst, min dansglädje, min femininitet och sensualitet, modet att våga drömma stort, modet att våga vara mamma på mitt eget sätt, modet att våga jobba med det mitt hjärta brinner för och inte minst rätten att bara få vara mig själv, varken mer eller mindre. Jag behöver inte vara mer än jag är men jag behöver heller verkligen inte göra mig mindre än den jag är. 

Nu lever jag inte längre mitt liv utifrån rädsla. Nu lever jag mitt liv utifrån kärlek. Jag vågar vara mig själv och låter kärleken styra mitt liv. Jag lyssnar på mitt hjärta och min själ och följer dess lust och längtan.

Idag vågar jag vara mig själv nästan jämt. Jag känner att jag självklart hör till och hör hemma här även om jag många gånger inte följer mainstreemfåran. Jag har vågat gå min egen väg. Jag har sagt upp mig från ett tryggt jobb och startat eget och jobbar nu med det jag brinner för. Jag har vågat avsluta relationer som får mig att krympa och välja relationer som får mig att växa som människa. Jag är inte perfekt på något sätt men jag är full av livsglädje, leker och njuter av livet. Jag har gjort ett hårt jobb för att komma hit. Mött jobbiga svåra känslor och rivit av skorpan av gamla sår för att läka dem en gång för alla. Jag har investerat en massa tid och pengar på vägen men det är den bästa investering jag gjort och ångrar det inte en sekund. Jag älskar mitt liv i dag och jag älskar mig själv och jag är omgiven av människor jag älskar.

Vill du också känna dig fri att vara dig själv och leva ett liv som du älskar?

Är du beredd att möta det som idag hindrar dig?

Vill du ha hjälp på vägen?

Boka en tid så sätter vi igång!